Pečené sardinky ochucené

Pečené sardinky ochucené - obrázek

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 6 stroužek
Citrony 1 ks
Olej olivový 5 polévková lžíce
Sardinka obecná 500 g
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a podélně rozřízneme.
  2. Oloupané stroužky česneku prolisujeme, čerstvou bazalku opláchneme, okapeme a nasekáme najemno. Obě přísady vmícháme do strouhanky.
  3. Sardinky posypeme česnekovou strouhankou, pokapeme olejem a ochutíme solí. Vložíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 minut.
  4. Omytý a osušeý citron nakrájíme na kolečka a hotový pokrm jím zdobíme.