Pečené sardinky ochucené
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
6 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Sardinka obecná |
500 g |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a vykuchané sardinky vykostíme, omyjeme a podélně rozřízneme.
- Oloupané stroužky česneku prolisujeme, čerstvou bazalku opláchneme, okapeme a nasekáme najemno. Obě přísady vmícháme do strouhanky.
- Sardinky posypeme česnekovou strouhankou, pokapeme olejem a ochutíme solí. Vložíme je na plech a pečeme v troubě předehřáté na 175°C asi 15 minut.
- Omytý a osušeý citron nakrájíme na kolečka a hotový pokrm jím zdobíme.