Rýže s krevetami

Ingredience


Cibule 60 g
Cibulka jarní 60 g
Hrášek 40 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Olej olivový 40 ml
Omáčka sójová 30 ml
Pepř černý mletý 5 g
Rýže předvařená (parboiled) 500 g
Sůl 5 g
Šunka dušená 250 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a na 1 lžíci oleje v pánvi upečeme omeletu, kterou ke konci roztrháme na kousky a ty přesuneme na talíř. V pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje, zesklovatíme na něm nahrubo nakrájenou cibuli, pak přidáme šunku a asi 1 minutu ji podusíme, pak přisypeme rýži a hrášek a vše zhruba 3 minuty za stálého míchání opékáme. Přidáme vejce, sójovou omáčku, nadrobno nakrájené jarní cibulky, krevety a krátce prohřejeme.