Rýže s krevetami
Ingredience
Cibule |
60 g |
Cibulka jarní |
60 g |
Hrášek |
40 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Olej olivový |
40 ml |
Omáčka sójová |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rýže předvařená (parboiled) |
500 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vejce rozšleháme, osolíme, opepříme a na 1 lžíci oleje v pánvi upečeme omeletu, kterou ke konci roztrháme na kousky a ty přesuneme na talíř. V pánvi zahřejeme 1 lžíci oleje, zesklovatíme na něm nahrubo nakrájenou cibuli, pak přidáme šunku a asi 1 minutu ji podusíme, pak přisypeme rýži a hrášek a vše zhruba 3 minuty za stálého míchání opékáme. Přidáme vejce, sójovou omáčku, nadrobno nakrájené jarní cibulky, krevety a krátce prohřejeme.