Teplý sendvič s rybičkami
Ingredience
Chléb toastový |
8 krajíc |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Sardinky v oleji |
100 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
100 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sardinky vidličkou rozdrtíme. V kastrůlku zahřejeme mléko, přidáme sýr a mouku a dobře rozšleháme. Poté vmícháme sardinky i s olejem a odstavíme.
- Vejce rozšleháme se solí, vmícháme do směsi a necháme vychladnout.
- Čtyři toasty protáhneme směsí, přiklopíme je čistým toastem a na rozehřátém másle osmahneme 5 minut z každé strany.