Brambory plněné lilkem
Ingredience
Brambory |
1000 g |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Lilek |
250 g |
Olej olivový |
60 ml |
Olivy černé |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
5 g |
Tapenáda se zelenými olivami |
50 g |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Brambory uvaříme, ne zcela doměkka, rozpůlíme je a vydlabeme.
- Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme dužninu lilku, tu potom vložíme do mixéru, dále přidáme vydlabanou hmotu z brambor, tapenádu a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem, naplníme vydlabané brambory a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut.
- Před podáváním ozdobíme černými olivami a zelenými fazolkami.