Brambory plněné lilkem

Ingredience


Brambory 1000 g
Fazolové lusky zelené 100 g
Lilek 250 g
Olej olivový 60 ml
Olivy černé 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 5 g
Tapenáda se zelenými olivami 50 g
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory uvaříme, ne zcela doměkka, rozpůlíme je a vydlabeme.
  2. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme dužninu lilku, tu potom vložíme do mixéru, dále přidáme vydlabanou hmotu z brambor, tapenádu a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem, naplníme vydlabané brambory a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut.
  3. Před podáváním ozdobíme černými olivami a zelenými fazolkami.