Hlávkové zelí v sherry
Ingredience
Cibulka jarní |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř bílý |
5 g |
Sherry brandy |
80 ml |
Slunečnice - semena |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
5 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
5 g |
Zelí hlávkové bílé |
600 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zelí na jemno nakrájíme a na rozehřátém másle několik minut smažíme. Přidáme sůl, pepř a slunečnicová semena. Ještě 5 minut vaříme.
- Osmažené zelí zalijeme smetanou, sherry, worcestrem a provaříme několik minut. Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou jarní cibulku a necháme dojít mírným varem asi 2 minuty.