Hrášek na řecký způsob
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Cibule |
4 ks |
Hrášek mražený |
1 kg |
Kopr čerstvý |
50 g |
Olej slunečnicový |
2 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Rajčata |
3 ks |
Sůl |
6 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- V hrnci na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, postupně přidáme hrášek čerstvý nebo mražený.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce, lehce orestujeme. Nakonec přilijeme vodu, rozmixovaná rajčata a přidáme kopr, sůl a pepř. Vaříme asi 45 minut na mírném ohni za občasného míchání.
- Podáváme jako přílohu, možno i studené.