Bramborový guláš na řecký způsob

Ingredience


Brambory 1 kg
Česnek 2 stroužek
Cibule 2 ks
Olej rostlinný 2 dl
Pepř černý celý 3 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata loupaná (konzervovaná) 400 g
Sůl 5 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky.
  2. V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, na ni potom přidáme brambory a také osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme asi 5 minut. Nakonec vlijeme rozmixovaná rajčata, ochutíme solí, pepřem a vaříme 30 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
  3. Podáváme ozdobené posekanou petrželkou.