Bramborový guláš na řecký způsob
Ingredience
Brambory |
1 kg |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 dl |
Pepř černý celý |
3 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky.
- V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, na ni potom přidáme brambory a také osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme asi 5 minut. Nakonec vlijeme rozmixovaná rajčata, ochutíme solí, pepřem a vaříme 30 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
- Podáváme ozdobené posekanou petrželkou.