Dýňové karbanátky
Ingredience
Brambory vařené |
2 ks |
Dýně |
1 kg |
Mouka polohrubá |
100 g |
Olej rostlinný |
3 dl |
Pepř černý mletý |
4 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
6 g |
Sýr balkánský |
200 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dýni dobře očistíme, rozkrájíme na kousky a poté rozmixujeme nahrubo. Osolíme a 1 hodinu necháme odstát.
- Mezitím v míse rozšleháme vajíčka, dýňovou hmotu scedíme a vsypeme k vajíčkům. Přidáme strouhaný balkánský sýr, tvrdý sýr, strouhanku, uvařené rozmačkané brambory a ochutíme. Důkladně prohněteme dohladka, podle potřeby zahustíme moukou, nesmí se lepit na ruce. Vytvarujeme menší karbanátky, které osmažíme dozlatova na pánvi.