Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly

Ingredience


Dolin - Vermouth 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 6 ks
Smetana 33% (šlehačka) 225 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 200 g
Těstoviny Rigatoni 400 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple.
  2. V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou.
  3. Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme.