Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly
Ingredience
Dolin - Vermouth |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
6 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
225 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
200 g |
Těstoviny Rigatoni |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a držíme v teple.
- V mezičase v silnostěnném velkém rendlíku na másle lehce restujeme 4 lístky šalvěje. Asi po 1 minutě ji vyndáme a odložíme. Do hrnce vsypeme sýr, který jsme nakrájeli na kostičky, stále mícháme, než se sýr na mírném plameni rozpustí. Poté pomalu vmícháme 175 ml smetany s vermutem. Opepříme a osolíme podle chuti a za stálého míchání zahříváme, až omáčka zhoustne. Pokud je příliš hustá, rozředíme ji smetanou.
- Uvařené těstoviny přesypeme na mísu, vlijeme omáčku, kterou s těstovinami řádně promícháme. Před servírováním ozdobíme zbylými lístky šalvěje. Ihned podáváme.