Hovězí maso na grilu

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Celer řapíkatý 50 g
Chléb pšeničný (bílý) 150 g
Cibule 50 g
Hořčice 50 g
Hovězí maso zadní 2 kg
Mrkev kořen 50 g
Nové koření celé 1 polévková lžíce
Ocet vinný 1 dl
Olej stolní 1 dl
Paprika mletá sladká 2 kávová lžička
Pepř černý celý 1 polévková lžíce
Petržel kořen 50 g
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše necháme jen krátce povařit a hotový lák odstavíme.
  2. Hovězí maso nakrájíme na plátky a celé ponoříme do misky s vychlazeným lákem. Připravené maso dáme na 24 hodin do chladničky.
  3. Naložené maso grilujeme z každé strany přibližně 8 minut a potíráme jej směsí oleje a papriky.
  4. Hotové maso servírujeme s hořčicí a čerstvým pečivem.