Hovězí maso na grilu
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Celer řapíkatý |
50 g |
Chléb pšeničný (bílý) |
150 g |
Cibule |
50 g |
Hořčice |
50 g |
Hovězí maso zadní |
2 kg |
Mrkev kořen |
50 g |
Nové koření celé |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
1 dl |
Olej stolní |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička |
Pepř černý celý |
1 polévková lžíce |
Petržel kořen |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejprve ve větším hrnci dáme vařit vodu, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, ocet, mrkev, celer, petržel a na kolečka nakrájenou cibuli. Vše necháme jen krátce povařit a hotový lák odstavíme.
- Hovězí maso nakrájíme na plátky a celé ponoříme do misky s vychlazeným lákem. Připravené maso dáme na 24 hodin do chladničky.
- Naložené maso grilujeme z každé strany přibližně 8 minut a potíráme jej směsí oleje a papriky.
- Hotové maso servírujeme s hořčicí a čerstvým pečivem.