Smetanová omáčka s kapary

Ingredience


Dolin - Vermouth 50 ml
Hořčice 10 g
Hořčice Dijonská 10 g
Kapary 40 g
Máslo čerstvé 10 g
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Šalotka 60 g
Smetana 12% (konzumní) 200 ml
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jemně nakrájenou šalotku vmícháme do rozpuštěného másla, necháme 2-3 minuty zesklovatět a přilijeme vermut. Vaříme do odpaření tekutiny. Přidáme 150 ml smetany a při mírné teplotě povaříme 5 minut.
  2. V misce smícháme zbytek smetany, obě hořčice a za stálého míchání přidáme do smetanové omáčky. Ihned odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením vmícháme okapané kapary a nasekanou pažitku.