Smetanová omáčka s kapary
Ingredience
Dolin - Vermouth |
50 ml |
Hořčice |
10 g |
Hořčice Dijonská |
10 g |
Kapary |
40 g |
Máslo čerstvé |
10 g |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Šalotka |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jemně nakrájenou šalotku vmícháme do rozpuštěného másla, necháme 2-3 minuty zesklovatět a přilijeme vermut. Vaříme do odpaření tekutiny. Přidáme 150 ml smetany a při mírné teplotě povaříme 5 minut.
- V misce smícháme zbytek smetany, obě hořčice a za stálého míchání přidáme do smetanové omáčky. Ihned odstavíme, dochutíme solí a pepřem. Těsně před dokončením vmícháme okapané kapary a nasekanou pažitku.