Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Cibule 1 ks
Hořčice v prášku 1 kávová lžička
Kari pasta 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Maizena - kukuřičný škrob 20 g
Mléko polotučné 250 ml
Olej rostlinný 1 kávová lžička
Pórek 150 g
Rajčata Cherry 180 g
Sýr Parmezán 4 kávová lžička
Těstoviny Orecchiette 250 g
Tykev 180 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve větším hrnci si připravíme omáčku.
  2. Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni za stálého šlehání, až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy a cibuli a všleháme nastrouhaný parmezán. Omáčku odložíme a občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.
  3. V dalším velkém hrnci přivedeme vodu k varu a vsypeme pórek nakrájený na 2 cm plátky. Po 2 minutách přidáme tykev, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu scedíme.
  4. Do velké mísy dáme kari pastu a olej, přidáme pórek s tykví a řádně promícháme. Poté pórek s tykví rozprostřeme na pečící papír na plechu (můžeme použít teflonový plech) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut, až zelenina zezlátne. Přidáme rajčata a pečeme ještě 5 minut.
  5. V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme je a odložíme.
  6. Do velkého hrnce přelijeme omáčku a na mírném plameni ji zahříváme. Přimícháme pečenou zeleninu, posekaný koriandr, okapané těstoviny a vše řádně promícháme. Ihned podáváme.