Těstoviny s bílou omáčkou a pikantní zeleninou
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Hořčice v prášku |
1 kávová lžička |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Maizena - kukuřičný škrob |
20 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej rostlinný |
1 kávová lžička |
Pórek |
150 g |
Rajčata Cherry |
180 g |
Sýr Parmezán |
4 kávová lžička |
Těstoviny Orecchiette |
250 g |
Tykev |
180 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve větším hrnci si připravíme omáčku.
- Do hrnce vlijeme mléko, rozšleháme v něm škrob, přidáme bobkové listy, celou menší cibuli, sušenou hořčici a zahříváme na mírném ohni za stálého šlehání, až omáčka zhoustne. Poté ji odstavíme, vyjmeme bobkové listy a cibuli a všleháme nastrouhaný parmezán. Omáčku odložíme a občas ji promícháme, abychom zabránili tvoření škraloupu.
- V dalším velkém hrnci přivedeme vodu k varu a vsypeme pórek nakrájený na 2 cm plátky. Po 2 minutách přidáme tykev, kterou jsme oloupali, zbavili semen a nakrájeli na drobné kostky a vaříme další 2 minuty. Poté zeleninu scedíme.
- Do velké mísy dáme kari pastu a olej, přidáme pórek s tykví a řádně promícháme. Poté pórek s tykví rozprostřeme na pečící papír na plechu (můžeme použít teflonový plech) a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut, až zelenina zezlátne. Přidáme rajčata a pečeme ještě 5 minut.
- V mezičase uvaříme v osolené vodě těstoviny na skus, scedíme je a odložíme.
- Do velkého hrnce přelijeme omáčku a na mírném plameni ji zahříváme. Přimícháme pečenou zeleninu, posekaný koriandr, okapané těstoviny a vše řádně promícháme. Ihned podáváme.