Jehněčí jehly s cibulkou

Ingredience


Bobkový list 12 ks
Cibule 8 ks
Jehněčí maso mleté 500 g
Kmín římský 1 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso smícháme s vejcem, římským kmínem, koriandrem, šalvějí a cayenským pepřem. Směs promícháme, osolíme a opepříme.
  2. Ze směsi vytvarujeme menší knedlíčky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kousky. Na špízové jehly napichujeme střídavě knedlíčky, kousky cibule a 3 bobkové listy.
  3. Jehněčí špízy potřeme olivovým olejem a na grilu nebo v troubě je opékáme 10 minut. Podáváme s kuskusem a jogurtovou omáčkou.