Jehněčí jehly s cibulkou
Ingredience
Bobkový list |
12 ks |
Cibule |
8 ks |
Jehněčí maso mleté |
500 g |
Kmín římský |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso smícháme s vejcem, římským kmínem, koriandrem, šalvějí a cayenským pepřem. Směs promícháme, osolíme a opepříme.
- Ze směsi vytvarujeme menší knedlíčky. Oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kousky. Na špízové jehly napichujeme střídavě knedlíčky, kousky cibule a 3 bobkové listy.
- Jehněčí špízy potřeme olivovým olejem a na grilu nebo v troubě je opékáme 10 minut. Podáváme s kuskusem a jogurtovou omáčkou.