Telecí řízky s gorgonzolou

Ingredience


Grappa 2 cl
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Sůl 1 špetka
Sýr Gorgonzola 150 g
Telecí kýta 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Do hrnce dáme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Převaříme a rozmixujeme na pyré.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo a telecí řízky na něm osmažíme 3 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  3. Omastek podlijeme grappou a necháme projít varem. Přidáme směs gorgonzoly a pažitku a necháme ztuhnout na krémovou omáčku. Na talíř naservírujeme telecí řízky a zalijeme gorgonzolovou omáčkou.