Telecí řízky s gorgonzolou
Ingredience
Grappa |
2 cl |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Gorgonzola |
150 g |
Telecí kýta |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme. Do hrnce dáme smetanu a gorgonzolu nakrájenou na kostičky. Převaříme a rozmixujeme na pyré.
- Na pánvi rozpálíme máslo a telecí řízky na něm osmažíme 3 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Omastek podlijeme grappou a necháme projít varem. Přidáme směs gorgonzoly a pažitku a necháme ztuhnout na krémovou omáčku. Na talíř naservírujeme telecí řízky a zalijeme gorgonzolovou omáčkou.