Telecí řízky po italsku

Ingredience


Cibulka jarní 100 g
Maizena - kukuřičný škrob 3 kávová lžička
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Telecí kýta 4 plátek
Víno Marsala 125 ml
Vývar zeleninový 375 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme 2 lžíce olivového oleje s Marsalou. Řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a na 1 hodinu vložíme do připravené marinády.
  2. Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi. Řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a smažíme z každé strany 5 minut. Potom řízky vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. Omastek podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme marinádu. Okořeníme čerstvě namletým pepřem, osolíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do omáčky.
  4. Škrob rozmícháme s trochou vody a omáčku zahustíme. Řízky vložíme do omáčky a prohřejeme.