Telecí řízky po italsku
Ingredience
Cibulka jarní |
100 g |
Maizena - kukuřičný škrob |
3 kávová lžička |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kýta |
4 plátek |
Víno Marsala |
125 ml |
Vývar zeleninový |
375 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smícháme 2 lžíce olivového oleje s Marsalou. Řízky omyjeme, osušíme, naklepeme a na 1 hodinu vložíme do připravené marinády.
- Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi. Řízky vyjmeme z marinády, necháme okapat a smažíme z každé strany 5 minut. Potom řízky vyjmeme a udržujeme v teple.
- Omastek podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme marinádu. Okořeníme čerstvě namletým pepřem, osolíme. Jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme do omáčky.
- Škrob rozmícháme s trochou vody a omáčku zahustíme. Řízky vložíme do omáčky a prohřejeme.