Telecí hrudí plněné žampionovou směsí
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
350 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Telecí hruď |
1 ks |
Víno bílé |
150 ml |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí hrudí omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř vetřeme sůl a pepř. Namočíme housku na 10 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.
- Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli, česnek, slaninu a žampiony podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Přidáme mleté maso. Směsí naplníme kapsu v telecím hrudí a zašijeme kuchyňskou nití.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme masovým vývarem, dáme péct do trouby na 105 minut. Potom maso vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu smícháme s bílým vínem a zjemníme smetanou.