Telecí hrudí plněné žampionovou směsí

Ingredience


Anglická slanina 150 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Maso mleté - mix 350 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Telecí hruď 1 ks
Víno bílé 150 ml
Vývar z hovězích kostí 100 ml
Žampiony čerstvé 200 g
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí hrudí omyjeme, osušíme, zvenku i zevnitř vetřeme sůl a pepř. Namočíme housku na 10 minut. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme nadrobno. Slaninu pokrájíme na kostičky.
  2. Na pánvi rozpálíme máslo a cibuli, česnek, slaninu a žampiony podusíme. Osolíme, opepříme, přidáme petrželku. Přidáme mleté maso. Směsí naplníme kapsu v telecím hrudí a zašijeme kuchyňskou nití.
  3. Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. V pekáči rozpálíme máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Zalijeme masovým vývarem, dáme péct do trouby na 105 minut. Potom maso vyjmeme z pekáče. Vypečenou šťávu smícháme s bílým vínem a zjemníme smetanou.