Pěna z mascarpone

Ingredience


Balsamico ocet 100 ml
Cukr krupice 50 g
Cukr moučkový 50 g
Mascarpone 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 80 ml
Vaječný bílek slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do smetany přidáme lžíci prositého moučkového cukru a ušleháme šlehačku. Mascarpone smícháme se šlehačkou. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne homogenní a lehce pěnivá směs. Vmícháme druhou lžíci moučkového cukru.
  2. Z bílků ušleháme pevný sníh, který velmi opatrně vmícháme do šlehačkové směsi. Použijeme dřevěnou lžíci, kterou zlehka nadzvedáváme šlehačku tak, aby se sníh neroztekl.
  3. V pánvičce smícháme ocet s cukrem, přivedeme k varu a mícháme až do získání karamelu. Necháme vychladit.
  4. Z pěny pomocí dvou lžic vytvoříme nočky, které upravíme na talíře a zlehka v tenkých proužcích přelijeme karamelem.