Lesní ovoce s pomerančovou pěnou

Ingredience


Cukr krupice 25 g
Cukr vanilka 20 g
Hřebíček 5 ks
Lesní plody - mražené 500 g
Likér pomerančový 10 ml
Máslo čerstvé 40 g
Máta 10 g
Med včelí 60 g
Pomerančová šťáva 150 ml
Skořice celá 5 g
Vaječný žloutek slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo zahřejeme, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu a karamel provaříme. Přidáme skořici, hřebíčky a ovoce, necháme pomalu provářet.
  2. Žloutky s pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem, cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni vaříme do pěny. Pomerančovou pěnu nalijeme na talířky, na ni rozdělíme ovoce, ozdobíme lístky máty, případně i hoblinkami pomerančové kůry a podáváme.