Lesní ovoce s pomerančovou pěnou
Ingredience
Cukr krupice |
25 g |
Cukr vanilka |
20 g |
Hřebíček |
5 ks |
Lesní plody - mražené |
500 g |
Likér pomerančový |
10 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Máta |
10 g |
Med včelí |
60 g |
Pomerančová šťáva |
150 ml |
Skořice celá |
5 g |
Vaječný žloutek slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Máslo zahřejeme, přidáme med a necháme zkaramelizovat. Přidáme pomerančovou šťávu a karamel provaříme. Přidáme skořici, hřebíčky a ovoce, necháme pomalu provářet.
- Žloutky s pomerančovou šťávou a pomerančovým likérem, cukrem a vanilkovým cukrem ve vodní lázni vaříme do pěny. Pomerančovou pěnu nalijeme na talířky, na ni rozdělíme ovoce, ozdobíme lístky máty, případně i hoblinkami pomerančové kůry a podáváme.