Těstovinová terina se špenátem a hřiby
Ingredience
Česnek |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
200 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Houby čerstvé |
200 g |
Máslo čerstvé |
0.5 polévková lžíce |
Olej olivový |
0.5 polévková lžíce |
Pepř bílý |
2 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
150 g |
Houby nakládané |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mozzarella |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr balkánský |
100 g |
Těstoviny Penne |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Očištěný, drobně pokrájený česnek krátce zpěníme na másle. Přidáme umytý, na kousky pokrájený listový špenát, který pod pokličkou podusíme 8-10 minut. Špenát osolíme a opepříme podle chuti a odstavíme z plotny.
- Čerstvé houby (hřiby, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem, na kterém houby podusíme, přimícháme k nim zakysanou smetanu, ochutíme solí, pepřem a směs hub promícháme se špenátem.
- Drobné těstoviny uvaříme dle návodu, scedíme je a vychladlé smícháme s kostičkami Mozzarelly.
- Nádobu na terinu vyložíme alobalem, vymažeme ji máslem a na dno vložíme polovinu uvařených těstovin. Na ně poklademe vrstvu špenátu s houbami, které zakryjeme zbytkem těstovin.
- Nádobu uzavřeme, položíme do pekáče s vařící vodou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 30-40 minut při 175 °C.
- Upečenou těstovinovou terinu odkryjeme, necháme pár minut vychladnout, pak ji vyklopíme na mísu a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme s nakládanými houbami v sladkokyselém nálevu.