Brusinkový dort
Ingredience
Brusinky |
400 g |
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr krupice |
80 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Ořechy lískové |
200 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Máslo, žloutky, cukr a vanilkový cukr našleháme do pěny. Poté přidáme oříšky, prášek do pečiva, čokoládu nastrouhanou na hoblinky a po lžících opatrně vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené papírem na pečení a pečeme přibližně 45-50 minut. Po upečení necháme vychladnout. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem. Poté zlehka vmícháme polovinu okapaných brusinek a dáme vychladit do lednice.
- Vychladlé těsto namažeme druhou polovinou okapaných brusinek a navrch naneseme ztuhlou šlehačku.