Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Houby čerstvé 350 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 400 ml
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Gorgonzola 250 g
Těstoviny Fusilli 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
  2. V mezičase v silnostěnném rendlíku na oleji restujeme za častého míchání houby, které jsme nakrájeli na plátky. Po pěti minutách přidáme drobně posekaný česnek, smažíme ještě asi dvě minuty. Do rendlíku vmícháme smetanu a minutu vaříme. Poté vsypeme sýr rozdrobený na malé kousky a na mírném ohni směs mícháme, až se sýr rozpustí. Ihned omáčku odstavíme, ochutíme solí a pepřem.
  3. Těstoviny v míse promícháme s omáčkou, ozdobíme sekanou petrželovou natí a hned podáváme.