Těstoviny s omáčkou z gorgonzoly a čerstvých hub
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Houby čerstvé |
350 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
400 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Gorgonzola |
250 g |
Těstoviny Fusilli |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme a necháme na teple.
- V mezičase v silnostěnném rendlíku na oleji restujeme za častého míchání houby, které jsme nakrájeli na plátky. Po pěti minutách přidáme drobně posekaný česnek, smažíme ještě asi dvě minuty. Do rendlíku vmícháme smetanu a minutu vaříme. Poté vsypeme sýr rozdrobený na malé kousky a na mírném ohni směs mícháme, až se sýr rozpustí. Ihned omáčku odstavíme, ochutíme solí a pepřem.
- Těstoviny v míse promícháme s omáčkou, ozdobíme sekanou petrželovou natí a hned podáváme.