Kakaové sněhové pečivo

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Kakao - prášek 4 polévková lžíce
Vaječný bílek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 90C.
  2. Z bílků a lžíce cukru krystal ušleháme tuhý sníh.
  3. Zbylý cukr nasypeme do kastrůlku,přilijeme 3lžíce vody a necháme vařit,dokud cukr nezkaramelizuje na hustý sirup.
  4. Za stálého míchání sirup pomalu vlijeme do připraveného sněhu a mícháme, dokud hmota nevychladne.Poté přidáme kakao a moučkový cukr a hmotou naplníme cukrářský sáček.
  5. Plech vyložíme pečícím papírem a nastříkáme kopečky sněhu.Pečeme cca 2hodiny v troubě s pootevřenými dvířky.Hotové kopečky necháme vychladnout v zavřené troubě.