Kakaové sněhové pečivo
Ingredience
Cukr krupice |
250 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Kakao - prášek |
4 polévková lžíce |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Troubu předehřejeme na 90C.
- Z bílků a lžíce cukru krystal ušleháme tuhý sníh.
- Zbylý cukr nasypeme do kastrůlku,přilijeme 3lžíce vody a necháme vařit,dokud cukr nezkaramelizuje na hustý sirup.
- Za stálého míchání sirup pomalu vlijeme do připraveného sněhu a mícháme, dokud hmota nevychladne.Poté přidáme kakao a moučkový cukr a hmotou naplníme cukrářský sáček.
- Plech vyložíme pečícím papírem a nastříkáme kopečky sněhu.Pečeme cca 2hodiny v troubě s pootevřenými dvířky.Hotové kopečky necháme vychladnout v zavřené troubě.