Myslivecká omáčka k řízkům
Ingredience
Cibule |
60 g |
Jíška instantní |
60 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Rajčata |
50 g |
Sůl |
5 g |
Víno bílé |
50 ml |
Vývar z hovězích kostí |
250 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zpěníme máslo. Oloupeme cibuli, jemně ji nakrájíme. Očistíme žampiony, odkrojíme konce nožiček a nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli a houby vložíme do horkého másla a rychle je osmažíme. Přilijeme vývar, víno a necháme vzkypět.
- Rajčata oloupeme, vymačkáme a jemně nakrájíme. Přidáme je do omáčky, kterou zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem a petrželkou.