Myslivecká omáčka k řízkům

Ingredience


Cibule 60 g
Jíška instantní 60 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Rajčata 50 g
Sůl 5 g
Víno bílé 50 ml
Vývar z hovězích kostí 250 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zpěníme máslo. Oloupeme cibuli, jemně ji nakrájíme. Očistíme žampiony, odkrojíme konce nožiček a nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli a houby vložíme do horkého másla a rychle je osmažíme. Přilijeme vývar, víno a necháme vzkypět.
  2. Rajčata oloupeme, vymačkáme a jemně nakrájíme. Přidáme je do omáčky, kterou zahustíme jíškou. Ochutíme solí, pepřem a petrželkou.