Svíčková se zeleninovým nákypem

Ingredience


Brokolice 250 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Estragon 1 polévková lžíce
Hovězí svíčková 800 g
Hovězí vývar základní 1000 ml
Květák 250 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 2 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný květák povaříme v osolené vodě asi 10 minut, rozmixujeme a prolisujeme sítem. Očištěnou brokolici povaříme asi 3 minuty.
  2. Květákové pyré rozmícháme s vejci a smetanou, osolíme, opepříme. Do 4 vymazaných formiček rozdělíme růžičky brokolice, přikryjeme květákovým pyré. Vaříme ve vodní lázni 50-60 minut.
  3. Omyté maso uvaříme ve vývaru doměkka, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  4. Ve vodní lázni ušleháme do pěny žloutky, 4 lžíce vývaru, sůl, pepř a citronovou šťávu. Přitom zvolna přiléváme rozpuštěné máslo, nakonec vmícháme estragon.
  5. Plátky svíčkové upravíme na talíře, podáváme se zeleninovým nákypem a připravenou omáčkou.