Špenátové rizoto s krevetami
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
3 ks |
Citronová šťáva |
3 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
350 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
150 g |
Špenátový protlak mražený |
800 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
400 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné omyté krevety opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
- Do výpeku vložíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, opékáme ji asi 5 minut. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme 15 minut.
- Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenátový protlak. Ochutíme citronovou šťávou, muškátem, osolíme a opepříme. Vše podusíme pod pokličkou ještě 5 minut.
- Nakonec do rizota vmícháme zakysanou smetanu a ihned podáváme.