Špenátové rizoto s krevetami

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 3 ks
Citronová šťáva 3 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 350 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rýže loupaná 150 g
Špenátový protlak mražený 800 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 400 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné omyté krevety opečeme po všech stranách na rozehřátém oleji a vyjmeme.
  2. Do výpeku vložíme oloupanou, nasekanou cibuli a česnek, necháme zesklovatět. Přidáme propláchnutou rýži, opékáme ji asi 5 minut. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme 15 minut.
  3. Do měkké rýže vmícháme opečené krevety a rozmrazený špenátový protlak. Ochutíme citronovou šťávou, muškátem, osolíme a opepříme. Vše podusíme pod pokličkou ještě 5 minut.
  4. Nakonec do rizota vmícháme zakysanou smetanu a ihned podáváme.