Vepřové panenky se zeleninovou kaší

Ingredience


Brambory 400 g
Brokolice 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 400 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Vepřová panenka 500 g
Vývar zeleninový 1000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr.
  2. Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme.
  3. Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku.
  4. Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla.
  5. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.