Vepřové panenky se zeleninovou kaší
Ingredience
Brambory |
400 g |
Brokolice |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
400 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Vepřová panenka |
500 g |
Vývar zeleninový |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupané brambory a mrkev nakrájíme na kostky, očištěnou brokolici rozebereme na růžičky. Každý druh zeleniny uvaříme zvlášť ve vývaru doměkka. Zeleninovou kaši osolíme, opepříme, okořeníme muškátem, vmícháme do ní nastrouhaný sýr.
- Omyté maso nakrájíme na plátky, opepříme a zprudka po obou stranách opečeme na oleji. Osolíme a vyjmeme.
- Očištěný, na kolečka nakrájený pórek osmahneme ve výpeku.
- Opečené panenky vložíme do máslem vymazané zapékací mísy, pokryjeme nočky z kaše, posypeme pórkem. Navrch poklademe vločkami másla.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.