Rolády z listového těsta plněné mletým masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Jehněčí maso mleté 500 g
Kari koření 10 g
Listové těsto 500 g
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 20 ml
Pepř bílý 10 g
Protlak rajčatový 40 ml
Sůl 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme na jemno velkou cibuli a osmažíme ji na másle do zhnědnutí. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, vše opékáme asi 10 minut. Přimícháme kari koření, rajčatový protlak, důkladně promícháme a pečeme dalších 5 minut.
  2. Listové těsto rozložíme na vál, do středu nandáme připravenou směs. Těsto srolujeme tak,aby směs byla uvnitř a těsto namotané několikrát přes sebe, aby se rolády nerozpadaly.
  3. Připravené rolády potřeme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 15 minut. Po upečení je rozkrájíme na menší kousky.