Masové kuličky s koriandrem

Ingredience


Cibule 2 ks
Cukr krupice 1 špetka
Hořčice plnotučná 2 kávová lžička
Jogurt bílý 250 g
Koriandr čerstvý 1 hrst
Koriandr mletý 1 špetka
Maso mleté - mix 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Tvaroh jemný 150 g
Vejce slepičí 1 ks
Žemle tuková 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žemli nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Koriandr omyjeme, osušíme a několik snítek necháme stranou na ozdobu.
  2. Mleté maso smícháme s nasekaným koriandrem, vymačkanou žemlí, vejcem, 1 nasekanou cibulí a 1 lžičkou hořčice. Osolíme, opepříme, okořeníme mletým koriandrem a mletou paprikou. Vše dobře propracujeme.
  3. Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut.
  4. Rozmícháme jogurt s tvarohem, 1 nastrouhanou cibulí a lžičkou hořčice. Osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme koriandrem.
  5. Masové kuličky upravíme na talíře spolu s omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.