Rychlé hamburgery

Ingredience


Bulky toastové 4 ks
Cibule 1 ks
Kečup 40 ml
Maso mleté - mix 500 g
Olej rostlinný 30 ml
Oregano sušené 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 2 ks
Salát ledový 1 ks
Sůl 10 g
Sýr Eidam cihla 30% 4 plátek
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na jemno nakrájenou cibuli smícháme s mletým masem, vejcem, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Ze směsi uděláme placky, které opékáme na rozpálené pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, na troše oleje asi 4 - 5 minut z každé strany.
  2. Toustové bulky rozkrojíme napůl, spodní část potřeme kečupem a naplníme. Začneme listem ledového salátu, na který položíme hamburger, plátek sýra a nakonec 2 - 3 plátky rajčete. Bulku přiklopíme vrchní částí a podáváme.