Rychlé hamburgery
Ingredience
Bulky toastové |
4 ks |
Cibule |
1 ks |
Kečup |
40 ml |
Maso mleté - mix |
500 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Oregano sušené |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
2 ks |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
10 g |
Sýr Eidam cihla 30% |
4 plátek |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na jemno nakrájenou cibuli smícháme s mletým masem, vejcem, osolíme, opepříme a přidáme oregano. Ze směsi uděláme placky, které opékáme na rozpálené pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem, na troše oleje asi 4 - 5 minut z každé strany.
- Toustové bulky rozkrojíme napůl, spodní část potřeme kečupem a naplníme. Začneme listem ledového salátu, na který položíme hamburger, plátek sýra a nakonec 2 - 3 plátky rajčete. Bulku přiklopíme vrchní částí a podáváme.