Zeleninová směs zapékaná se sýrem

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Chléb toastový 4 krajíc
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cuketa 300 g
Lilek 400 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 250 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 100 g
Tymián čerstvý 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté lilky, cukety a rajčata nakrájíme na plátky. Lilky osolíme a necháme asi 10 minut stát.
  2. Oloupaný, nasekaný česnek zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme toasty, krátce je opečeme a vyjmeme. Posypeme trochou čerstvého tymiánu.
  3. Plátky lilků osušíme a vložíme do pánve spolu s rajčaty a cuketami. Podusíme 5-10 minut, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Vmícháme zbylý tymián.
  4. Zeleninu ve vrstvách urovnáme do zapékací mísy, navrch položíme plátky goudy. Pokrm zapékáme pod grilem asi 5 minut.
  5. Podáváme s připravenými česnekovými toasty.