Zadělávané dršťky

Ingredience


Česnek 10 g
Cibule 130 g
Citrony 60 g
Dršťky syrové 1300 g
Majoránka 0.6 g
Mléko polotučné 160 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 80 g
Pepř černý mletý 0.6 g
Petržel - nať 10 g
Sůl 20 g
Tuk 100 g
Voda pitná 650 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát. Vařené dršťky zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na nudle 4-5cm dlouhé.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, mírně osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a drcenou majoránku. Omáčku za stálého prošlehávání vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme nakrájené dršťky, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z omytého citronu, přisolíme a krátce povaříme.
  3. Při podávání jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.