Zadělávané dršťky
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibule |
130 g |
Citrony |
60 g |
Dršťky syrové |
1300 g |
Majoránka |
0.6 g |
Mléko polotučné |
160 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
80 g |
Pepř černý mletý |
0.6 g |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
20 g |
Tuk |
100 g |
Voda pitná |
650 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát. Vařené dršťky zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na nudle 4-5cm dlouhé.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, mírně osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a drcenou majoránku. Omáčku za stálého prošlehávání vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme nakrájené dršťky, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z omytého citronu, přisolíme a krátce povaříme.
- Při podávání jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.