Kořeněná marináda
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
120 g |
Hořčičné semínko |
100 g |
Hřebíček |
3 ks |
Jalovec |
10 ks |
Likér pomerančový |
20 ml |
Ocet vinný červený |
500 ml |
Sůl |
10 g |
Víno červené |
500 ml |
Zelenina kořenová |
400 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Červené víno a ocet svaříme s 500 ml vody. Do této směsi vmícháme všechny přísady a necháme ji vychladnout. Marinádou přelijeme 1 kg vepřového nebo hovězího masa a necháme v chladničce proležet 7-8 dní. Procezenou marinádu použijeme na přípravu omáčky.