Grilovaný chřest ve slanině

Ingredience


Anglická slanina 50 g
Česnek 1 stroužek
Chřest bílý 120 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pórek 0.5 ks
Ředkvička 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 špetka
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chřest oloupeme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
  2. Vždy 3 chřesty obalíme plátkem slaniny a sepneme párátkem. Osolíme a na pánvi na oleji opečeme dozlatova.
  3. Omyté ředkvičky a pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Okořeníme trochou vegety a prolisovaným česnekem.
  4. Na talíře upravíme podušené ředkvičky s pórkem a opečený chřest.
  5. Vhodnou přílohou jsou opečené toasty s bylinkovým máslem.