Grilovaný chřest ve slanině
Ingredience
Anglická slanina |
50 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chřest bílý |
120 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pórek |
0.5 ks |
Ředkvička |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Chřest oloupeme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
- Vždy 3 chřesty obalíme plátkem slaniny a sepneme párátkem. Osolíme a na pánvi na oleji opečeme dozlatova.
- Omyté ředkvičky a pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Okořeníme trochou vegety a prolisovaným česnekem.
- Na talíře upravíme podušené ředkvičky s pórkem a opečený chřest.
- Vhodnou přílohou jsou opečené toasty s bylinkovým máslem.