Hovězí maso vařené v zelenině

Ingredience


Brambory vařené 500 g
Brukev řepka 100 g
Cibule 30 g
Hovězí libové 750 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Hrášek 100 g
Květák 100 g
Mléko plnotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Mrkev kořen 100 g
Pepř černý celý 4 ks
Pórek 100 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme pár kuliček pepře, přidáme kousek cibule. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky.
  2. Květák pokrájíme na růžičky, mrkev na kolečka, brukev na kostičky, pórek na plátky. Pokrájenou zeleninu nasypeme do rendlíku, přisypeme ještě hrášek, podlijeme vývarem z masa a dusíme 10 minut. Mouku rozmícháme v mléce a přilijeme k zelenině. Přidáme ještě kostičky masa a spolu dusíme dalších 10 minut.
  3. Podáváme s vařeným bramborem.