Hovězí maso vařené v zelenině
Ingredience
Brambory vařené |
500 g |
Brukev řepka |
100 g |
Cibule |
30 g |
Hovězí libové |
750 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Hrášek |
100 g |
Květák |
100 g |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Pórek |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 140 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hovězí maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, přisypeme pár kuliček pepře, přidáme kousek cibule. Vaříme 2 hodiny, maso vyjmeme z vývaru a nakrájíme na kostičky.
- Květák pokrájíme na růžičky, mrkev na kolečka, brukev na kostičky, pórek na plátky. Pokrájenou zeleninu nasypeme do rendlíku, přisypeme ještě hrášek, podlijeme vývarem z masa a dusíme 10 minut. Mouku rozmícháme v mléce a přilijeme k zelenině. Přidáme ještě kostičky masa a spolu dusíme dalších 10 minut.
- Podáváme s vařeným bramborem.