Vařené hovězí maso v rýži

Ingredience


Cibule 20 g
Hovězí libové 750 g
Máslo čerstvé 50 g
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kudrnka 15 g
Rýže dušená 600 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vložíme do hrnce, zalijeme osolenou vodou, přidáme pepř a čtvrtku cibule. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na nudličky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a nudličky masa na něm orestujeme.
  3. Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a nudličkami masa.
  4. Pokrm rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.