Vařené hovězí maso v rýži
Ingredience
Cibule |
20 g |
Hovězí libové |
750 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kudrnka |
15 g |
Rýže dušená |
600 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 130 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso vložíme do hrnce, zalijeme osolenou vodou, přidáme pepř a čtvrtku cibule. Vaříme na mírném ohni 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na nudličky.
- Na pánvi rozpustíme máslo a nudličky masa na něm orestujeme.
- Dušenou rýži promícháme se strouhaným sýrem a nudličkami masa.
- Pokrm rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou.