Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou

Ingredience


Cibule 120 g
Hovězí libové 750 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Kmín drcený 1 špetka
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 25 g
Ocet vinný 5 ml
Pepř černý celý 4 ks
Pepř černý mletý 2 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme sůl, celý pepř a kousek cibule. Vaříme pozvolna 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
  2. Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvilku smažíme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme dožluta. Cibulovou jíšku naředíme vývarem z masa, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, zakápneme octem a povaříme 20 minut. Do omáčky vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme.