Vařené hovězí maso s cibulovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
120 g |
Hovězí libové |
750 g |
Hovězí vývar základní |
300 ml |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g |
Ocet vinný |
5 ml |
Pepř černý celý |
4 ks |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 145 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Do hrnce vložíme maso, přilijeme vodu, přidáme sůl, celý pepř a kousek cibule. Vaříme pozvolna 2 hodiny. Uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
- Na hlubší pánvi rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a chvilku smažíme, zaprášíme moukou, promícháme a smažíme dožluta. Cibulovou jíšku naředíme vývarem z masa, ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem, zakápneme octem a povaříme 20 minut. Do omáčky vložíme plátky masa, necháme prohřát a podáváme.