Vařené hovězí maso s vejci

Ingredience


Cibule 20 g
Hovězí libové 750 g
Kečup 20 ml
Máslo čerstvé 70 g
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kudrnka 10 g
Sardelová pasta 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 5 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a čtvrtku cibule. Vaříme 2 hodiny doměkka. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na stejné plátky.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa osmažíme z obou stran. Plátky položíme i s výpekem vedle sebe na plech, potřeme sardelovou pastou v tenké vrstvě, na každý kousek masa rozklepneme jedno vejce a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 5 minut.
  3. Plátky masa i s vejcem upravíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a pokapeme kečupem.