Vařené hovězí maso s vejci
Ingredience
Cibule |
20 g |
Hovězí libové |
750 g |
Kečup |
20 ml |
Máslo čerstvé |
70 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sardelová pasta |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
5 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, do které jsme přidali celý pepř a čtvrtku cibule. Vaříme 2 hodiny doměkka. Maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na stejné plátky.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa osmažíme z obou stran. Plátky položíme i s výpekem vedle sebe na plech, potřeme sardelovou pastou v tenké vrstvě, na každý kousek masa rozklepneme jedno vejce a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Zapékáme 5 minut.
- Plátky masa i s vejcem upravíme na talíře, ozdobíme snítkou petrželky a pokapeme kečupem.