Lečo bez vajec
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
2000 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Rajčata |
1000 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Špekáčky |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Slaninu nakrájíme na kostičky a spolu s oloupanou, nasekanou cibulí orestujeme. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše podusíme.
- K téměř měkkým paprikám přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata.
- Na pánvi opečeme na kostičky nakrájené špekáčky a vmícháme je k zelenině.
- Nakonec pokrm okořeníme mletou paprikou, osolíme, opepříme a krátce prohřejeme.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo čerstvý chléb.