Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
30 g |
Hovězí vývar základní |
250 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Rýže dušená |
500 g |
Strouhanka |
20 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
30 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Bobkový list |
1 ks |
Celer bulvový |
20 g |
Cibule |
20 g |
Hovězí libové |
750 g |
Hřebíček |
2 ks |
Mrkev kořen |
20 g |
Pepř černý celý |
4 ks |
Petržel kořen |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 150 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso vcelku vložíme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme, přisypeme několik zrnek pepře, přidáme kousek cibule, mrkve, petržele, celeru, okořeníme bobkovým listem a dvěma hřebíčky. Vaříme 2 hodiny.
- Uvařené maso scedíme a nakrájíme na plátky.
- V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme žlutou jíšku. Do pánve přilijeme vývar z masa a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme dva žloutky.
- Plátky masa položíme do vymazaného pekáčku, zalijeme žloutkovou omáčkou z pánve, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
- Podáváme s dušenou rýží.