Vařené hovězí maso se žloutkovou omáčkou

Ingredience


Cibule 30 g
Hovězí vývar základní 250 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Rýže dušená 500 g
Strouhanka 20 g
Sýr Eidam cihla 40% 30 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Bobkový list 1 ks
Celer bulvový 20 g
Cibule 20 g
Hovězí libové 750 g
Hřebíček 2 ks
Mrkev kořen 20 g
Pepř černý celý 4 ks
Petržel kořen 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso vcelku vložíme do hrnce, přilijeme vodu, osolíme, přisypeme několik zrnek pepře, přidáme kousek cibule, mrkve, petržele, celeru, okořeníme bobkovým listem a dvěma hřebíčky. Vaříme 2 hodiny.
  2. Uvařené maso scedíme a nakrájíme na plátky.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, mouku a usmažíme žlutou jíšku. Do pánve přilijeme vývar z masa a vaříme 20 minut. Stáhneme z ohně a vmícháme dva žloutky.
  4. Plátky masa položíme do vymazaného pekáčku, zalijeme žloutkovou omáčkou z pánve, posypeme strouhankou, strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 minut.
  5. Podáváme s dušenou rýží.