Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Mléko polotučné 250 ml
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 3 ks
Smetana 12% (konzumní) 125 ml
Špagety, Makarony 250 g
Špenátový protlak mražený 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gouda 45% 100 g
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino 150 g
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a rozmražený špenát. Osolíme a opepříme.
  3. Pekáč vyložíme pečicím papírem a postupně do něj klademe vrstvu makaronů, špenátu, na kostičky nakrájeného ovčího sýra a omytých, na osminky nakrájených rajčat. Vrchní vrstvu tvoří makarony.
  4. Vše zalijeme mlékem rozšlehaným se smetanou, vejci, solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhanou goudou.
  5. Nákyp zapékáme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a nakrájíme na plátky.