Makaronový nákyp s ovčím sýrem a špenátem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mléko polotučné |
250 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
125 ml |
Špagety, Makarony |
250 g |
Špenátový protlak mražený |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gouda 45% |
100 g |
Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
150 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat.
- V pánvi na rozehřátém oleji opečeme oloupanou, nasekanou cibuli, česnek a rozmražený špenát. Osolíme a opepříme.
- Pekáč vyložíme pečicím papírem a postupně do něj klademe vrstvu makaronů, špenátu, na kostičky nakrájeného ovčího sýra a omytých, na osminky nakrájených rajčat. Vrchní vrstvu tvoří makarony.
- Vše zalijeme mlékem rozšlehaným se smetanou, vejci, solí a pepřem. Povrch posypeme nastrouhanou goudou.
- Nákyp zapékáme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení vyklopíme a nakrájíme na plátky.