Salát z vařeného hovězího masa s celerem
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Hovězí maso vařené |
200 g |
Olej olivový |
100 ml |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
8 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vařené maso nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do salátové mísy.
- Celer nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké proužky, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Necháme vychladnout.
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V hrnku smícháme olej, citronovou šťávu, cukr a sůl.
- Celer s vejci přidáme do salátové mísy k masu, promícháme, posypeme posekanou petrželkou a zalijeme olejovou zálivkou.
- Podáváme vychlazené.