Salát z vařeného hovězího masa s celerem

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Citronová šťáva 30 ml
Cukr moučkový 1 špetka
Hovězí maso vařené 200 g
Olej olivový 100 ml
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 8 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vařené maso nakrájíme na tenké nudličky a vložíme do salátové mísy.
  2. Celer nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na tenké proužky, podlijeme trochou vody a dusíme asi 10 minut. Necháme vychladnout.
  3. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  4. V hrnku smícháme olej, citronovou šťávu, cukr a sůl.
  5. Celer s vejci přidáme do salátové mísy k masu, promícháme, posypeme posekanou petrželkou a zalijeme olejovou zálivkou.
  6. Podáváme vychlazené.