Šunkový salát s jablíčkem

Ingredience


Citronová šťáva 10 ml
Hořčice 1 polévková lžíce
Jablka 1 ks
Majonéza 100 g
Okurka salátová 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Šunka dušená 200 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku pokrájíme na kostičky, salátovou okurku na proužky, jablíčko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na srpečky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy a promícháme.
  2. Do majonézy vmícháme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochucenou majonézu přimícháme do salátu a podáváme vychlazené.