Šunkový salát s jablíčkem
Ingredience
Citronová šťáva |
10 ml |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Jablka |
1 ks |
Majonéza |
100 g |
Okurka salátová |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Šunka dušená |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku pokrájíme na kostičky, salátovou okurku na proužky, jablíčko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na srpečky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy a promícháme.
- Do majonézy vmícháme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochucenou majonézu přimícháme do salátu a podáváme vychlazené.