Okurkový salát s matjesy

Ingredience


Chléb pšeničný (bílý) 300 g
Křen 20 g
Matjesy - filet 120 g
Ocet vinný 15 ml
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 20 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo, matjesy pokrájíme na menší kousky. Suroviny spolu promícháme, zakapeme olejem, octem, opeříme, se solí šetříme, protože ryba je dost slaná sama o sobě. Každou porci salátu posypeme strouhaným křenem.
  2. Salát podáváme vychlazený a s bílým pečivem.