Okurkový salát s matjesy
Ingredience
Chléb pšeničný (bílý) |
300 g |
Křen |
20 g |
Matjesy - filet |
120 g |
Ocet vinný |
15 ml |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 8 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo, matjesy pokrájíme na menší kousky. Suroviny spolu promícháme, zakapeme olejem, octem, opeříme, se solí šetříme, protože ryba je dost slaná sama o sobě. Každou porci salátu posypeme strouhaným křenem.
- Salát podáváme vychlazený a s bílým pečivem.