Vepřová panenka s bylinkovou krustou

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Libeček 1 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Vepřová panenka 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou panenku omyjeme, osušíme na nakrájíme na 12 plátků. Potom ji naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
  2. Libeček, bazalku a pažitku opláchneme a nasekáme najemno. Vejce rozšleháme. Bylinky smícháme na talíři dohromady. Pátky panenky nejprve obalíme ve vajíčku, a poté v bylinkách.
  3. Na pánvi rozpustíme máslo a řízky na něm smažíme 7 minut z každé strany.