Vepřová panenka s bylinkovou krustou
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Libeček |
1 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřová panenka |
450 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou panenku omyjeme, osušíme na nakrájíme na 12 plátků. Potom ji naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- Libeček, bazalku a pažitku opláchneme a nasekáme najemno. Vejce rozšleháme. Bylinky smícháme na talíři dohromady. Pátky panenky nejprve obalíme ve vajíčku, a poté v bylinkách.
- Na pánvi rozpustíme máslo a řízky na něm smažíme 7 minut z každé strany.