Přírodní řízky s cibulovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sherry brandy |
125 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová kýta |
400 g |
Vývar zeleninový |
125 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozpustíme máslo a řízky na něm osmažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Kolečka cibule smažíme v omastku 4 minuty. Pak je zaprášíme moukou a podlijeme zeleninovým vývarem a sherry.
- Omáčku za stálého míchání necháme mírně zhoustnout a zjemníme pažitkou. Řízky podáváme s cibulovou omáčkou.