Přírodní řízky s cibulovou omáčkou

Ingredience


Cibule 2 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sherry brandy 125 ml
Sůl 1 špetka
Vepřová kýta 400 g
Vývar zeleninový 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Pak je osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a pokrájíme na kolečka.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a řízky na něm osmažíme 5 minut z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  3. Kolečka cibule smažíme v omastku 4 minuty. Pak je zaprášíme moukou a podlijeme zeleninovým vývarem a sherry.
  4. Omáčku za stálého míchání necháme mírně zhoustnout a zjemníme pažitkou. Řízky podáváme s cibulovou omáčkou.