Vepřové závitky se zelím a jablkem

Ingredience


Cibule 1 ks
Jablka 1 ks
Maizena - kukuřičný škrob 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 kávová lžička
Rajčata 16 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kýta 400 g
Vývar zeleninový 250 ml
Zakysaná smetana 150 ml
Zelí kysané 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl, černý a cayenský pepř. Oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a dužinu nastrouháme. Jablko smícháme s kysaným zelím, obložíme tím řízky a zavineme je. Zpevníme párátky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Oloupeme a nakrájíme cibuli a podusíme ji společně s masem.
  3. Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vše smícháme. Závitky potom dusíme ještě 30 minut. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  4. Škrob rozmícháme se zakysanou smetanou a přidáme do vypečené šťávy. Rajčátka nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky. Tu za stálého míchání necháme projít varem, osolíme a opepříme. Závitky podáváme s omáčkou.