Vepřové závitky se zelím a jablkem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Maizena - kukuřičný škrob |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Protlak rajčatový |
1 kávová lžička |
Rajčata |
16 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
400 g |
Vývar zeleninový |
250 ml |
Zakysaná smetana |
150 ml |
Zelí kysané |
125 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Do masa vetřeme sůl, černý a cayenský pepř. Oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a dužinu nastrouháme. Jablko smícháme s kysaným zelím, obložíme tím řízky a zavineme je. Zpevníme párátky.
- Na pánvi rozpustíme máslo a závitky na něm smažíme 4 minuty z každé strany. Oloupeme a nakrájíme cibuli a podusíme ji společně s masem.
- Přidáme rajčatový protlak, zeleninový vývar a vše smícháme. Závitky potom dusíme ještě 30 minut. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Škrob rozmícháme se zakysanou smetanou a přidáme do vypečené šťávy. Rajčátka nakrájíme nadrobno a přidáme do omáčky. Tu za stálého míchání necháme projít varem, osolíme a opepříme. Závitky podáváme s omáčkou.