Švestkové koláčky

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Droždí sušené 1 balení
Máslo čerstvé 175 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 500 g
Suchar dietní 50 g
Sůl 1 špetka
Švestky 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z mouky, droždí, vlažného mléka, 125 g másla, 50 g cukru a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 40 minut kynout.
  2. Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Suchary rozdrobíme a smícháme se zbylým, přepuštěným máslem.
  3. Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, z každého vytvarujeme kuličku a rozválíme. Urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý koláček položíme asi 4 poloviny švestek a přimáčkneme je. Necháme kynout 20 minut.
  4. Potom koláčky posypeme 50 g cukru a sucharovou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut a po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.