Švestkové koláčky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Droždí sušené |
1 balení |
Máslo čerstvé |
175 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Suchar dietní |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Švestky |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Z mouky, droždí, vlažného mléka, 125 g másla, 50 g cukru a špetky soli vypracujeme vláčné těsto. Necháme asi 40 minut kynout.
- Omyté švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Suchary rozdrobíme a smícháme se zbylým, přepuštěným máslem.
- Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, z každého vytvarujeme kuličku a rozválíme. Urovnáme na plech vyložený pečicím papírem, na každý koláček položíme asi 4 poloviny švestek a přimáčkneme je. Necháme kynout 20 minut.
- Potom koláčky posypeme 50 g cukru a sucharovou drobenkou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut a po vychladnutí poprášíme moučkovým cukrem.