Hovězí svíčková se zeleninou
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Brokolice |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hovězí svíčková |
400 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
4 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
4 polévková lžíce |
Pepř černý celý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupaný, nasekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Do marinády vložíme omyté, osušené, na plátky nakrájené maso a necháme asi 15 minut proležet.
- Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a vše podusíme na rozehřátém másle se 4 lžícemi vody asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Maso opékáme asi 5 minut na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.
- Do výpeku přidáme marinádu, 6 lžic vody, povaříme 2 minuty a osolíme.
- Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.