Hovězí svíčková se zeleninou

Ingredience


Brambory 8 ks
Brokolice 400 g
Česnek 2 stroužek
Hovězí svíčková 400 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 4 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 4 polévková lžíce
Pepř černý celý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 ks
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupaný, nasekaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou a pepřem. Do marinády vložíme omyté, osušené, na plátky nakrájené maso a necháme asi 15 minut proležet.
  2. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a vše podusíme na rozehřátém másle se 4 lžícemi vody asi 15 minut. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Maso opékáme asi 5 minut na rozehřátém oleji, vyjmeme a necháme na teplém místě.
  4. Do výpeku přidáme marinádu, 6 lžic vody, povaříme 2 minuty a osolíme.
  5. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.