Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.

Ingredience


Calvados 4 cl
Mascarpone 400 g
Máslo čerstvé 20 g
Ořechy vlašské 200 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučkový 50 g
Hroznové víno 100 g
Hruškovice 4 cl
Hrušky 4 ks
Mrkev kořen 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.
  2. Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.
  3. Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.
  4. Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.