Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.
Ingredience
Calvados |
4 cl |
Mascarpone |
400 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Ořechy vlašské |
200 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
50 g |
Hroznové víno |
100 g |
Hruškovice |
4 cl |
Hrušky |
4 ks |
Mrkev kořen |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.
- Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.
- Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.
- Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.