Saltimbocca ala romana

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalvěj čerstvá 1 ks
Smetana 12% (konzumní) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 8 plátek
Telecí kýta 600 g
Víno bílé 100 ml
Vývar z hovězích kostí 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a každý řízek obložíme plátkem šunky a lístkem šalvěje, řízky překlopíme a zpevníme párátky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme. Řízky smažíme z každé strany 5 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
  3. Do omastku přilijeme masový vývar a bílé víno a necháme projít varem. Dochutíme citronovou šťávou, smetanou a pepřem. Saltimboccu podáváme s omáčkou.