Saltimbocca ala romana
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
8 plátek |
Telecí kýta |
600 g |
Víno bílé |
100 ml |
Vývar z hovězích kostí |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a opepříme a každý řízek obložíme plátkem šunky a lístkem šalvěje, řízky překlopíme a zpevníme párátky.
- Na pánvi rozpálíme olej a řízky osmažíme. Řízky smažíme z každé strany 5 minut. Potom je vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
- Do omastku přilijeme masový vývar a bílé víno a necháme projít varem. Dochutíme citronovou šťávou, smetanou a pepřem. Saltimboccu podáváme s omáčkou.